Yang Disayangi Selalu !!!

Thursday, February 24, 2011

Pecah Kereta


Tarikh 23 Februari 2011 adalah tarikh yang mungkin tidak akan dilupakan oleh tinta and hubby. Mana taknya kereta kesayangan hubby nyaris-nyaris nak kena curi.

Pada petang Rabu tu hubby parking kereta dekat dengan selekoh berdekatan jambatan Wawasan. Biasalah nak parking dekat bahagian Kastam tu memang dah penuh. Tambah-tambah pula waktu tengahari. So parking je la kat situ, tapi still boleh nampak lah. Tapi petang tu lebih kurang pukul 2.30 petang ada lori hantu blok. Waktu tu memang dia rasa tak sedap hati.

Waktu nak balik kerja tu dia  tengok lampu kereta menyala, dan kat dalam tu dah kosong. Banyak jugalah yang hilang. Radio Alpine, turbo timer dan bagai-bagai meter yang terdapat dekat dalam kereta itu. Kalau nak diikutkan pencuri tu memang nak curi kereta tersebut, tapi master key yang diorang guna tu patah dekat tempat suis nak on kereta tu. Nasib baik jugalah, kalau tidak memang menangis tak berlagu lah.

Dah tu kereta memang tak boleh nak start. Buat report kat balai polis Putrajaya. Bahagian siasatan jenayah ambil semua cap jari yang terdapat di kereta tersebut. Harap-harap kes ni dapat diselesaikan segera. Memang pencuri tu takkan selamatlah hidup dia.

Tapi setiap yang berlaku ini mesti ada hikmahnya. Mungkin ini ujian dari Allah. Sabar banyak-banyak.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...