Yang Disayangi Selalu !!!

Sunday, May 18, 2014

Novel Aku Suka Kau Benci

Bermula dari satu cabaran, Ikmal bertekad untuk memikat Mia Sarah. Niat asalnya sekadar main-main tetapi hatinya pula yang terpikat dengan gadis kampung tersebut. Namun, gadis itu cukup payah untuk dilembutkan hatinya sekaligus membuatkan Ikmal berusaha memenangi sekeping hati milik Mia Sarah.

"Nak buat apa saya beri dekat orang lain? Saya tak suka orang lain, saya suka awak. Sebab tu saya nak bagi dekat orang yang saya suka. Orang yang saya sayang."

"Hesy... Awak jangan merepek boleh tak? Siapa yang sukakan awak?"

"Awaklah, Cik Mia Sarah."

"Perasan..."

"Saya memang perasan pun."

Cinta tidak boleh dipaksa namun Ikmal sering kali memaksa. Penolakan cinta dan tragedi dia dimalukan oleh Mia Sarah membuatkan Ikmal sanggup melakukan tindakan di luar batas. Tindakan yang didorong atas rasa malu dan dendam. Namun, perasaan bersalah tiba-tiba terbit dalam hatinya dan perasaan sayang pula makin bercambah. Kesalahan besar yang dilakukan harus ditebus. Mia Sarah wajib dinikahinya walau dengan apa cara sekalipun.

"Abang cuma manusia biasa Mia. Dan sebagai manusia biasa, abang tak dapat lari daripada melakukan kesilapan. Maafkanlah abang. Sedangkan nabi pun ampunkan umatnya. Takkan Mia begitu keras hati tak ingin memaafkan abang? Abang akui kesilapan yang pernah abang buat tu. Please forgive me..."

"Saya pun manusia biasa juga. Dan sebagai manusia biasa, cukup susah untuk saya melafazkan maaf. Macam yang pernah awak cakapkan dulu, sorry seems to be the hardest word. Saya takkan maafkan awak sampai bila-bila. Awak telah menyakitkan saya. Saya takkan lupa apa yang awak pernah buat pada saya. Takkan pernah lupa..."

Keadaan menjadi lebih parah apabila Mia Sarah disahkan menghidap skizofrenia. Ikmal menjadi serba salah dan menyesal. Adakah semua yang berlaku ini berpunca daripadanya? Berjayakah Ikmal membuka pintu hati Mia Sarah? Dapatkah Mia Sarah memaafkan kesalahan besar yang dilakukan oleh Ikmal?

Sem Malaysia : RM23.00
Sabah / Sarawak : RM26.00

Okey, alhamdulilah.. akhirnya dapat juga upload cover ASKB.. Suka sangat, sebab cadangan untuk dimasukkan gambar sepasang tangan tu diterima. Dah ada ke yang dapatkan ASKB? Pada yang masih belum dapatkan ASKB, boleh order secara on line dari penerbit penulisan2u ataupun beli di mph dan popular seluruh Malaysia..

6 comments:

AinaaAzlan said...

dah dapat. tp msih blum sempt bca lg. hee

Ida Ahmad said...

Dh bca..mr hubby yg blikn

Anonymous said...

novel ni best sgt2..dh beli and trus baca..suka dgn watak2 dlm novel ni

TinTa Biru said...

AInaaAzlan.. tqsm dear sudi beli.. hihi..
Ida Ahmad... terima kasih byk2...
Anonymous.. tqvm sebab suka ASKB... :)

Omenida Resources said...

Ne entry pliisss

Iman Kyuhee said...

dah beli. tak sabar nk bace! hehe :D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...